Kan basıncının yükselmesi: Yüksek tansiyonun belirtileri arasında burun kanaması da yer alır. Çoğu kez hiçbir belirti vermeyen yüksek tansiyon bazı kişilerde, özellikle de aniden hızla yükseldiğinde ciddi baş ağrısı, bulantı ve kusma hatta burun kanaması ile ortaya çıkabilir.Sep 20, 2018

Baş ağrısı aynı zamanda burun kanaması neden olur?

Hipertansiyona bağlı burun kanamalarında kanama öncesinde sıklıkla baş ağrısı, ensede zonklama hissi görülür. Vücut damar çeperindeki yüksek basıncı tolere edemezse beyin damarlarındaki basıncı düşürmek için burundaki kılcal damarlar çatlar. Bu durum vücudun geçici olarak ürettiği bir çözümdür.

Burun kanaması ve baş ağrısı hangi doktora gidilmeli?

Baş ağrısı için hastanelerin Nöroloji kliniklerine başvurmak gerekir. Yapılan detaylı testlerin sonucunda baş ağrısının nedeni belirlnir ve tedaviye başlanır. Nöroloji uzmanı gerekli hallerde sizi farklı doktorlara yönlendirebilir.

Baş ağrısı mide bulantısı burun kanaması neden olur?

– Hipertansiyon çoğu kez belirti göstermez. Ancak ciddi baş ağrıları, bulantı ve kusma veya burun kanamaları hipertansiyonu işaret ediyor olabilir. n Karaciğer hastalıkları, kronik alkol kullanımı ve tümörlerde tekrarlayan burun kanaması nedenlerindendir.

Burun kanaması baş ağrısı yapar mi?

Sadece kısa süreli bir burun kanaması durumunda baş ağrısı çoğunlukla yaşanmaz. Ancak uzun süreli ve yoğun bir şekilde yaşanan kanamalarda, kan kaybına bağlı olarak da baş ağrısının ortaya çıkabileceğini belirtmeliyiz. Kimi zaman burun kanamalarına mide bulantıları ve kusma şikayetleri de eşlik edebiliyor.

Burun kanaması hangi hastalığın belirtisi olabilir?

Pıhtılaşma sorunları, hemofili, von Willebrand gibi pıhtılaşma hastalıkları, K vitamini eksikliği, ilaç veya hastalıklara bağlı kanda pıhtılaşmayı sağlayan hücrelerin (trombositler) azalmasına neden olan durumlar, karaciğer hastalıkları ve alkol alımı burun kanamalarına yol açmaktadır.

Lösemi burun kanaması nasıl olur?

Lösemide burun kanaması, genellikle kanamayı durdurmaya yardımcı olan trombosit adlı hücrelerin belirgin ölçüde azalması (trombositopeni) sonucu oluşur. Bu nedenle, lösemi olan kişiler genellikle kolayca morarma ya da kanama yaşarlar ve burun kanaması da bunlardan biridir.

Burun kanamasına hangi poliklinik bakar?

Eğer burun kanaması tekrarlarsa, mutlaka kulak burun boğaz doktorunuza başvurmalısınız.