Yeni doğan bebeklere ve çocuklara uygulanan aşılar şöyledir; hepatit B aşısı, hepatit A aşısı, BCG aşısı, 5'li karma aşısı, çocuk felci aşısı, kızamık aşısı, kızamıkçık aşısı, kabakulak aşısı, suçiçeği aşısı.

Hangi aşılar bebeklerde ateş yapar?

-Kızamık, kızamıkçık ve kabakulak canlı aşılardır bu aşılar yapıldıktan sonra bir hafta içerisinde ateş, kırgınlık gözlenebilir.

Bebeklere yapılan aşılar zararlı mı?

Hayır. Aşıların istenmeyen etkileri çoğunlukla ateş, aşı yerinde ağrı gibi katlanılabilir etkilerdir. Oysa aşıyla korunabilir hastalıklar ölümcüldür ve sakatlığa yol açar. Kızamık SSPE gibi ağır bir beyin yıkımına ve ölüme yol açmaktayken aşı ile oluşmuş hiçbir SSPE gösterilmemiştir.

1 aylık bebeğe hangi aşı yapılır?

Yenidoğan ( 0-1 ay) bebekler için gereken aşının sadece Hepatit B aşısı olduğunu açıklayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Meral Saraçel Benbiçaco, Hepatit B aşısı hakkında bilgi verdi.

Okul aşısı Nedir?

İlköğretim 1. sınıfta KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) aşısının 2. dozu ve DaBT-İPA (Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk Felci) aşısının pekiştirme dozu, 8. Sınıfta da Td (Tetanoz, Difteri) aşısının pekiştirme dozu uygulanıyor.

Bebeklerde aşıdan sonra ateş olur mu?

Aşı sonrası 48-72 saate kadar ateş görülebilir. Uygun ateş ölçümüyle yüksek ateş saptandığında bebeğin yaşına ve kilosuna uygun ateş düşürücüler verilebilir. 48-72 saati aşan ateş varlığında aşıya bağlanmamalıdır, mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

4 ay aşısı ateş yapar mı?

4. Ay aşısında sonra da bebeklerde ateş görülebilir. Bu durumda özellikle ilk 24 saat bebeklerde ateşe dikkat edilmelidir.

Aşılar otizm yapar mı?

Sonuç olarak, Tüm dünyada yapılan çalışmalarda hiçbir aşının doğrudan otizme yol açtığı gösterilememiştir. Otizm halen nedeni tam olarak aydınlatılamamış bir gelişimsel bozukluktur.