Maklube tenceresi nasıl olmali?

Maklubede tencerede çok önemli, tabanı dar tencere tercih ederseniz daha iyi olur.Ben seramik ve tabanı dar tencerede yaptım. Tereyağı ile tencerenin her tarafını yağlıyoruz. Kurusoğanı halka halka çok ince olmayacak şekilde kesip tenceremizin altına dizelim.

Patlıcanlı maklube yemeği nasıl yapılır?

Bademleri 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavuruyoruz. Kestiğimiz patlıcanları, kullanıncaya kadar tuzlu suda bekletiyoruz. Kavrulan etlerin üzerine küçük doğranmış domatesleri ve baharatları koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bu arada patlıcanları hafifçe kızartıp, fazla yağını alması için kağıt havlu ile kuruluyoruz.

Tavuk Etli maklube nasıl yapılır?

Tavuklu Maklube Yapımı: Kuşbaşı doğradığınız tavuk göğsünü bir tencereye alıp içine 1 tane defne yaprağını da ekleyip üzerine su döküp alatavlı haşlıyoruz. Haşlanan tavuğun suyunu süzüyoruz ve tavuğun suyunu bir kenara ayırıyoruz. 3 patlıcanı alacalı soyup halka halka doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz.

Makbule pilavı nasıl oluyor?

Maklube Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencerede kuş başı doğranmış etlerimizi suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavuralım. …
  2. Daha sonra üzerine sıcak suyu ilave ederek karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim. …
  3. Etlerimiz piştikten sonra sıvı yağı ilave edelim ve kavuralım.

Maklube Fetö yemeği mi?

Fethullahçı Terör Örgütü Maklube, Fethullahçılar tarafından oldukça sık şekilde yenilen bir yemek olduğu için, "FETÖ yemeği" olarak da adlandırılır.

Maklube hangi etle yapılır?

Ülkemizde en çok Mardin, Siirt ve Hatay çevresinde yapılan maklube, etli pilav olarak da bilinir. Genellikle dana veya kuzu eti kullanılır. Arap ülkelerinde sık sık tüketilen bu besin, ana yemek olarak sunulur. İsteğe göre farklı baharatlarla aromatik bir tat elde edilir.

Maklubeye hangi baharatlar konur?

Maklube Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı dana eti.
  • 1 adet soğan.
  • 1 adet sarımsak.
  • 1 adet patates.
  • 2 kase pirinç
  • 1 kaşık tereyağı
  • tuz, karabiber, kırmızı biber.

Oct 11, 2009