Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıklayıp bütün halde bırakın. Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edin.

En güzel soğan yahnisi nasıl yapılır?

Etli Soğan Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yağları tencereye alalım.
  2. Tereyağ eridiğinde yıkayıp süzdüğümüz etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım.
  3. 1 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı sıcak su ekleyelim kapağını kapatalım.
  4. Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirelim.

Yahni icin nasil et kullanilir?

Arpacık soğanlı et yahni için, etler mühürlendikten sonra, kısık ateşte ve kapağı kapalı şekilde pişirilmelidir. Bu aşamada, etlerin suyunu salıp, tekrar çektiği kıvam yeterli olacaktır. Bu yemeği tercihinize bağlı olarak, dana veya kuzu eti ile yapabilirsiniz. Et yahni yemeğine eklenen su, sıcak olmalıdır.

Kuru soğan yahnisi nasıl yapılır?

Soğan Yahni Nasıl Yapılır?

  1. Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtıp etleri ekleyin. …
  2. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. …
  3. Etler yumuşamaya başlayınca salça, yenibahar, sirke, tuz, karabiber ve soyulmuş arpacık soğanlarla sarımsakları ekleyip karıştırın.

Arpacık soğan ile ne yapılır?

Arpacık Soğanlı Yemekler :

  1. Arpacık Soğanlı Et Yahnisi.
  2. Arpacık Soğanlı Et Kavurma.
  3. Arpacık Soğanlı Tavuk Yahnisi.
  4. Arpacık Soğanlı Ciğer Sote.
  5. Sebzeli Palamut Sote.
  6. Portakallı Yer Elması
  7. Zeytinyağlı Kereviz Dolması
  8. Ekmek İçi Kebap.

Antep usulü soğan yahnisi nasıl yapılır?

Nefis Nohutlu Soğan Yahnisi (Gaziantep Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Etleri yıkayıp süzdürerek tencereye alıp kendi suyunda kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  2. Suyunu çeken etimize salçayı ilave edip bir iki dakika kavurduktan sonra haşlanmış nohut ve bir su bardağı sıcak su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Salçasız yahni nasıl yapılır?

Soğanlar suda bekletilirken kuşbaşı doğranmış etler sıvı yağ ve 1 su bardağı su ile birlikte tencereye alınır. Önce har ateşte sonra orta hararetli ateşte pişmeye bırakılır. 30 dk sonra su da bekletilen soğanların suyu süzülerek etin üzerine eklenir. İri doğranmış biberler eklenir.

Evde nasıl et yahnisi yapılır?

Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.