Çikolatanın üretimi nasıl gerçekleşmiştir?

M.Ö. 1900'lerde şu anki Meksika topraklarında yaşamını sürdüren Olmekler'den önceki toplumun keşfi. Çikolata üretimi Orta Amerika'nın tropikal yağmur ormanlarına kakao tohumları ekilmesiyle ve daha sonra fermente edilerek macun haline getirilmesiyle gerçekleşiyor.

Ulkemizde çikolata nasil Uretiliyor?

Çikolata üretmek için Kakao kitlesine kakao yağı eklenir. Karıştırma, İnceltme, Konçlama ve Temperleme (Şekil Verme) işleminden sonra çikolatamız hazırdır. Yurt dışından bizde olmayan kakao tohumları ithal edilir. Kakao yağı ve gerekli diğer malzemelerle birlikte farklı işlemlere tutulan kakao, çikolata hâlini alıyor.

Çikolata en çok nerede üretilir?

Lezzetli çikolataların mimarı kakao ağacı, dünyanın Güney Amerika ve Afrika kıtalarında yetişiyor. Çikolatanın temel bileşeni olan kakao ise "Theobroma Cacao" Latince ada sahip. Bu ağacın boyları genellikle 4 metre ile 15 metre arasında değişiyor.

Çikolata nasıl üretilir evde?

Pudra şekerini, süt tozlu, erimiş ve kakaoyla buluşmuş yağın içerisinde erit. Şekerin iyice eridiğinden emin olmalısın, çünkü şeker erimezse çikolatanın içerisinde tane tane kalabilir. Tüm malzemelerin bütünleşmesini sağladıktan sonra çikolata hazır sayılır. Düzenli aralıklarla karıştırarak çikolatanın ılımasını sağla.

Çikolata nasıl icat edildi?

Yenmesi için imal edilen ilk çikolata ise 1847'de Joseph Fry isimli bir İngiliz tarafından üretildi. 1875'te İsviçreli Daniel Peter sekiz yıllık bir çabanın ardından çikolatanın özüne yoğunlaştırılmış süt katmanın yolunu bularak bugünkü sütlü çikolatanın babası oldu.

Çikolata yapılırken hangi aşamalardan geçer?

ÇİKOLATA ÜRETİMİ

  • Hasat. Bugün, Aztekler döneminde ve dünyanın kakao üreten tüm ülkelerinde olduğu gibi kakao ağacı meyveleri hiçbir mekanik yardım almadan toplanır. …
  • Kurutma. …
  • Kavurma. …
  • Ezme ve kabuklarını ayıklama. …
  • Öğütme. …
  • Karıştırma. …
  • İnceltme. …
  • Konçlama.

Çikolata Ağacı Türkiye’de yetişir mi?

Kakaonun en fazla yetiştirildiği diğer ülkeler: Kamerun, Nijerya ve Brezilya'dır. Kakao Türkiye'de nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Ülkemizde dört mevsim yaşanıyor olmasına rağmen kakao üretilmemektedir. Bunun en büyük nedeni arada yüksek sıcak farklılıkları ve nem oranıdır.