Ağaç kesen birini gördüğünüzde bulunduğunuz ilin Orman Müdürlüklerine veya ALO 177 ve 181 hattını arayarak şikayette bulunabilirsiniz.28-Jan-2019

Özel Mülkteki ağaçlar kesilebilir mi?

a-6831 Sayılı Orman Kanununun 116.maddesinin (A) fıkrasında sayılan yerlerden ve üzerindeki ağaçlar devlet ormanlarında yetişmeyen ağaç türlerinden ise sahipleri bu ağaçları hiçbir kayıt ve şarta tabi olmadan kesip taşıyabilirler.

Bahçedeki ağacı kesmek icin nereye başvurulur?

Ağaç müstakil bir evin bahçesindeyse, mülk sahibi imzalı bir dilekçeyle başvurulması gerekiyor. Eğer ağaç sokakta veya parktaysa hizmet merkezini aramanız yeterlidir.

Hangi ağaçların kesilmesi yasak?

Dünyada kesilmesi yasak olan başlıca iki ağaç, zeytin ve sakız ağacıdır. Bu ağaçların diplerine kimyasal dökülmediği, yakılmadığı ve kesilmediği sürece sonsuza dek yaşarlar.

Ağaç kesmenin cezası ne kadar?

"6831 sayılı orman kanunu 14. maddesi gereği ormanlardan her türlü ağaç kesmek kesmek ve koparmak yasak. 3 aydan 5 yıla kadar ağaç kesmenin cezası var. Fidanda ise bu ceza iki kat artırılarak 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası" dedi.

Kendi bahçedeki ağacı kesmenin cezası var mı?

Yeni düzenlemeye göre; yetişmiş veya yetiştirilmiş fidanları kesmek, sökmek, ekim sahalarını bozmak, yaş ağaçları boğmak, yaralamak, tepelerini veya dallarını kesmek veya koparmaya 369 ile 2 bin 978 TL arasında idari para cezası kesiliyor. … – Kendi mülkünüzdeki ağaçları izinsiz kesmeniz bir sorun yaratmamaktadır.

Kaçak orman emvali nedir?

Satın alınan tarla ya da arazide dikili bir orman emvali, yani örneğin bir çam ağacı mevcut ise; izinsiz ve spontane bir şekilde kesimi mümkün olmuyor. Ağacın ya da ağaçların izinsiz kesimi tespit edildiği taktirde, arsa sahibi cezai işleme tabi tutuluyor.

Çam ağaç kesmek için nereden izin alınır?

"Bu ağaçların kesimi için Belediye ve Orman İdaresi'nden kesim izni alınması gerekir. Aksi takdirde çam ağacının yaprağına bile dokunamazsınız.