Kadın hangi durumlarda nafaka alamaz?

Kadının zorluk çekmeyecek kadar aylık geliri varsa, Kadının emekli maaşı ya da kira geliri varsa, Kadın, yeni bir evlilik yaptıysa ya da biriyle evlilik hayatı yaşıyorsa, Eski eşinin bir işi ya da düzenli geliri olmayan kadın, nafaka talep etse dahi nafaka alamaz.

Baba nafaka alabilir mi?

Baba yerine üst soy olan dededen de nafaka istenebilmektedir. Türk Medeni Kanunu madde 182/II: “Velayetin kullanılması kendisine verilmeyen eş, çocuğun bakım ve eğitim giderlerine gücü oranında katılmak zorundadır.”

Nafaka ödememek için ne yapmalıyım?

Söz konusu dava, boşanma davası esnasında ya da sonucunda veyahut boşanmadan sonra açılan bir dava ile “nafaka yükümlüsü” durumuna gelinmesi durumunda, Aile Mahkemesi kararıyla birlikte “nafakanın kaldırılması”nı talep ederek açacağınız davaya “nafakanın kaldırılması davası” adı verilmektedir.

Erkek hangi hallerde nafaka ödemez?

Nafaka alan tarafın evlenmesi, maddi yoksunluğun sona ermesi, taraflardan birinin vefatı, nafaka alan tarafın evlilik dışı beraberlik yaşaması ve haysiyetsiz bir yaşantı sürmesi durumlarında verilmekte olan nafaka kesilir.

Boşanmada kadının ağır kusurlar nelerdir?

Eşlerden birinin akıl hastalığına tutulması Eşlerden birinin diğerine karşı; fiziksel, ekonomik, psikolojik veya cinsel şiddet uygulaması Eşlerden birinin diğerine karşı sadakat yükümlülüğüne aykırı davranması Eşlerden birinin diğerine karşı evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerine aykırı davranması

Nafaka gelirin yüzde kaçı?

Tedbir Nafakası Eğer ortalama gelir sahibi kişiler arasında bir boşanma davası açılacak ise bu oran yüzde 25 kabul edilir ve 3000 TL maaş alan ne kadar nafaka verir sorusunun cevabı 750 TL olacaktır. Bu tutar %60 oranına kadar gelir durumu ile bağıntılı olarak yükselebilecektir.

Çalışmayan baba çocuğa nafaka öder mi?

Hukuk Dairesi 2019/8410 E. 2020/1070 K. Sayılı ilam ile erkeğin sürekli ve düzenli gelirinin olmaması onu yoksulluk nafakası ile sorumlu olmaktan kurtarmaz. Erkeğin sosyal ve ekonomik durumu yoksulluk nafakasının reddi veya kabulünde değil, yoksulluk nafakasının miktarının belirlenmesinde dikkate alınacak bir unsurdur.