Sakarya hangi Kalkınma Ajansına bağlı?

DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI (MARKA), sorumlu olduğu Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova illerindeki kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği ve eşgüdüm sağlayarak bölge kalkınma stratejileri hazırlayan, bölge kaynak ve potansiyellerinin yerinde ve etkin kullanılmasıyla bölgenin …

Kaç tane kalkınma ajansı var?

Teknik destek hizmetleri kapsamında eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı ve danışmanlık sağlama gibi alanlar yer almaktadır. Türkiye'de bulunan 26 Kalkınma Ajansı sorumlu oldukları bölgenin öncelikli ihtiyaçlarına göre kalkınmayı teşvik edici destek programları yürütmektedir.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ne iş yapar?

Ulusal kalkınma planı çerçevesinde bölge gelişim planı hazırlar ve bölge gelişim stratejilerini belirler, bölgenin geleceğini planlar. Bu stratejiler doğrultusunda girişimcilere mali destekler sunar. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının gelişimi için teknik destek verir.

Dr Mustafa Çöpoğlu kimdir?

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, 1969 Sakarya doğumlu. 1992 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Çöpoğlu, çeşitli kamu görevlerinin ardından TBMM Genel Sekreterliğinde Danışman, 2005-2013 yılları arasında Kocaeli …

Trakya Kalkınma Ajansı ne iş yapar?

Ajans, bölgesel kalkınmanın sağlanması amacıyla kamu kesimi, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik planlama, programlama ve koordinasyon faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Trakya Bölgesi'nde sosyal ve ekonomik gelişimin sağlanması için sonuç odaklı projeler yürütmektedir.

GEKA projesi nedir?

Güney Ege Bölgesinde alternatif turizm potansiyelinin harekete geçirilerek, bölgede konaklama yapan ziyaretçi sayısının ve ortalama konaklama sürelerinin artırılmasıdır. KOBİ statüsündeki işletmeler başvuru yapabileceklerdir.

Bölgesel kalkınma ajansları kaç tane kurulmuştur?

Kalkınma Ajanslarının asıl görevi kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini destekleyerek yerel potansiyelin açığa çıkmasını sağlamaktır. Türkiye genelinde her biri Düzey 2 Bölgelerinde kurulan 26 adet Kalkınma Ajansı mevcuttur.